dijous, 13 de novembre del 2008

Els veïns dels camí de Can Pau Cella i dels carrers Nou i de Can Barceló

Han presentat al·legacions perquè la barriada conservi la seva indentitat i tingui aigua potable i clavegueram

El passat dilluns 19 de febrer els veïns dels camí de Can Pau Cella i dels carrers Nou i de Can Barceló s’oposen al Pla Especial de Reforma Interior d’Establiments, més co­ne­gut com a PERI. En una reunió celebrada el 19 de febrer de 2007, decidiren enviar a l’Ajuntament un conjunt d’al·legacions per tal que no s’aprovi el pla tal i com l’ha redactat la Gerència d’Urbanisme.
Es tracta d’un conjunt d’al·legacions més de tipus sentimental que de caire tècnic. No era la seva intenció estudiar les ordenances urbanístiques ni fer especulacions sobre el sól que serà urbanitzable. Darrera de les seves peticions emergeix el dessig de mantenir la indentitat del poble, la necessitat d’afrontar el futur amb dotacions modernes, però sense haver de renunciar a la conservació de l’entorn, un entorn centenari que fa d’Esta­bliments un lloc peculiar, tranquil, amb personalitat pròpia. Els veïns reunits no s’opo­sen a la modernització, sinó a la manera que la vol imposar l’actual equip de govern de municipal.
Les al·legacions al PERI presentades són les següents:

1. Dotar a tota la barriada de servei d’aigua potable, clavegueram i enllumenat públic a curt termini.
2. Mantenir l’actual estructura viària de la barriada perquè es centenària i funciona bé.
3. Que no s’eixamplin els carrers ni se’n obrin de nous, ja que els actuals poden absorbir perfectament el trànsit de vehícles i de persones.
4. Tenir en compte que l’eixamplament de carrers pot causar la destrucció de cases que fa molt d’anys están fetes i habitades per famílies arrelades al barri.
5. Demamem bastir una zona verda a l’indret conegut com es Campet.
6. Proposam que l’escoleta prevista al PERI s’alci davora el futur centre cutlural.
7. Deim no a l’examplament del carrers perque una partida de veïnats es quedarien sense un tros de la seva parcel·la de terra i això desvirtuaria per complet l’estil de vida i el valor dels habitatges afectats. Alguns horts de modestes dimensions desapeareixerien.
8. Deim no al PERI perquè els vials que proposa obrir es poden omplir de vehicles, de vehicles que faran renou i contaminaran l’entorn.
9. Demanem estàr informats de les actuacions en matèria d’infraestructures que té previstes fer l’Ajuntament de Palma a la nostra barriada. Volem saber quin cost econòmic tindrà l’aplicació, total o parcial, del PERI per als veïnats. ¿Haurem de pagar contribucions especials?
10. Demanan que l’Ajuntament repari el més aviat possible les voreres dels carrers que estàn deterioridades.
11. No volem aquest PERI perquè els nostre fills i descendents heretaran un barri molt diferent a l’actual. És la nostra responsabilitat preservar-lo tal i com està avui en dia.
12. No volem el PERI perquè pot causar l’especulació del sol i l’encariment de tots els serveis.
13. Deim no al PERI perqué la ciutat de Palma perdra una de les poques zones amb tipologia rural que li resten.
14. Convidam a la Sra. Batlessa a visitar la nostra barriada. Així coneixerà de primera mà la realitat del poble i podrà valorar l’impacte que sobre la població i l’entorn pot tenir el PERI.



NO AL PERI

Més enllà de les ordenances urbanístiques, alguns veïns d’Establiments s’oposen al Pla de Reforma Especial Interior (PERI) per què:


1. Volem conservar el nostre entorn i la nos­tra personalitat centenàris.
2. El que realmente ens manquen són els serveis d’aigua potable, clave­gue­ram, en­llu­menat i neteja.
3. Volem frenar l’especulació del sòl.
4. Els nostres descendents es mereixen viure en un lloc
5. L’eixamplament dels carrers és inneces­sari.
6. Augmentarà el trànsit de vehicles Es generarà més renou i contaminació.